• Akcie školy

          • Predškoláci z MŠ Turgenevova 38 na jeden deň žiakmi

            18. 2. 2024

            Našu školu navštívili predškoláci z MŠ Turgenevova 38, ktorí sa od septembra stanú žiakmi základnej školy.  A nebola to len taká obyčajná návšteva. Budúci prváčikovia si vyskúšali, aké je to byť "ozajstným veľkým žiakom ". Na matematike si overili či poznajú čísla, geometrické tvary a zasúťažili si v matematickom pexese. Na hodine slovenčiny slabikovali a spoznávali písmenká. Boli to veru šikovné deti a keď aj pri nejakej úlohe zaváhali, žiaci z 1.A a 1.B im radi pomohli. Predškoláci, už sa na vás tešíme!

          • KARNEVAL

            15. 2. 2024

            Na našej škole patrí každoročne jeden z fašiangových dní karnevalu. Tento rok to bolo 12. februára. Už od rána sme v škole mohli stretnúť rôzne zvieratká, princezné, víly, bojovníkov, superhrdinov, členov záchranných zložiek či menej tradičné masky ale kreatívne masky ako kameru, farmára, volské oko, smetný kôš, francúzskeho predavača makroniek, .... Na 1. a 2. vyučovacej hodine prebiehalo vyučovanie v maskách, kde sa o zábavu a učenie postarali triedne učiteľky. Spoločná karnevalová párty spojená s vyhlásením a ocenením najoriginálnejších masiek a diskotékou vyvrcholila v telocvični. Bavili sa veľkí aj malí a už teraz sa tešíme na ďalšie masky na budúcoročnom karnevale. 

          • Valentínsky tematický deň

            14. 2. 2024

            Aj keď tento sviatok nemá pôvod v našich tradíciách, veľmi rýchlo sa u nás udomácnil. Keďže ním 14. februára žije takmer celý svet, nie sme výnimkou. To, že nám na niekom záleží sme prejavili tematickým Valentínskym dňom, keď sme sa obliekli do červenej farby alebo oblečenia s motívom srdiečka. Aj takto môžeme dať najavo spolupatričnosť a to, že nám na niekom záleží.

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

            7. 2. 2024

            Aj v tomto školskom roku sa 31 žiakov našej školy rozhodlo overiť si svoje vedomosti v celoslovenskej súťaži VŠETKOVEDKO. Ide o súťaž, v ktorej si žiaci preverili svoj všeobecný rozhľad. Titul VŠETKOVEDKOV UČEŇ získalo 10 prvákov, 1 druhák, 2 tretiaci a 2 štvrtáci. Titulom VŠETKOVEDKO sa môžu pýšiť 9 prváci, 1 druháčka, 2 tretiaci a 4 štvrtáci. Na stupni víťazov sa umiestnili:

            1. miesto získali Nela Deržáková 1.B, Alexandra Adzima 1.A, Eduard Adzima 1.A, Nina Kiss 1.A, Marek Knapík 1.A, Miloslav Toma 1.A, Tamara Horváthová 1.A, Lenka Raganová 1.B.  Na peknom 6. mieste sa umiestnili: Anita Dobiasová 1.A, Barbora Zara Bendíková 1.B, Zuzana Korenová 1.B, Dušan Kudelas 1.B, Michaela Baltesová 1.B. Zo starších žiakov sa najlepšie umiestnili: Sofia Mardžejová  4.B - 1. miesto, Patrik Hajduček 4.B - 16. miesto, Ivan Manák 4.A - 23. miesto.

            Z tretiakov sa najlepšie umiestnila Nataša Mačáková z 3.A - 8. miesto.

            Súťažiacim blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov. 

          • Všetko o zúbkoch a zuboch v ŠKD 2.A

            4. 2. 2024

            Krásne, žiarivo biele zuby bez kazov a iných defektov. Kto z nás by ich nechcel? Ako sa však vraví - bez práce nie sú koláče a teda bez správnej starostlivosti nie sú ani pekné zuby. Poslednú januárovú stredu navštívili deti 2.A ŠKD zdravotné sestry, ktoré deťom vysvetlili aká je dôležitá starostlivosť o zuby : ako a s čím si ich čistiť, čo sú mliečne zuby a čo trvalé zuby, prečo im sladkosti i baktérie ubližujú a prečo treba absolvovať preventívnu prehliadku u zubára, kedy je potrebný zubný strojček a mnoho ďalších zaujímavostí. Nechýbali ani názorné ukážky a tvorivé aktivity. Ďakujeme za skvelé popoludnie.

        • Lyžiarsky výcvik v Ždiari
          • Lyžiarsky výcvik v Ždiari

            28. 1. 2024

            Prvý školský týždeň nového roka odštartovali naši ôsmaci a deviataci priamo na lyžiach. Svahy lyžiarskeho strediska Strednica v Ždiari poskytli perfektné podmienky pre našich začínajúcich ale aj pokročilých lyžiarov. Krásne počasie nám prialo skoro celý týždeň až na posledný deň, kedy sme sa museli popasovať s vetrom. 

            Pokročilí lyžiari zdokonalili svoju techniku a všetkým začiatočníkom sa podarilo zlyžovať svah a vyviezť sa na vleku. Posledný deň niekoľko odvážlivcov absolvovalo slalom. 

            Vo voľných chvíľach si žiaci užili tancovanie s Just dance, zahrali si stoličkový tanec, hádali melódie piesní z Gabiho gitary a zabavili sa na záverečnej diskotéke. Poniektorí viac, iní si asi už menej užili aj ranné hudobné budíčky. V predposledný deň sa niektorí žiaci zúčastnili aj školského kola Biologickej olympiády. 

            Veríme, že si žiaci tieto dni užili a ostanú im krásne spomienky.

          • 4.A v knižnici ako piráti

            24. 1. 2024

            Streda sa pre žiakov zo 4. A stala netradičnou. Pri návšteve knižnice v Litparku sa zo žiakov stali piráti. Rozdelili sa na skupiny, vymysleli si meno, zvolili si kapitána, odpovedali na rôzne otázky. Potom dostali mapu a podľa nej hľadali poklad. Nakoniec si požičali zaujímavé knihy na čítanie. 

          • Druháci na besede s policajtkou

            21. 1. 2024

            Stalo sa už tradíciou, že k nám chodieva na besedy pani policajtka. Pre druhákov mala pripravenú besedu pod názvom "Oliho príbeh", ktorý upozorňuje deti na nebezpečenstvá železničných tratí, priecestí a vlakov. Beseda druhákov zaujímala,  pani policajtke kládli plno otázok, deti rozprávali aj svoje skúsenosti... Nakoniec si pozreli "Oliho príbeh", ktorý nebol poučný len pre deti, ale aj pre dospelých.

          • Misionári v škole

            21. 1. 2024

            Vo farnosti Kráľovnej pokoja, Košice – Juh  sa od 13. – 21. januára 2024 konali farské misie. Toto sme využili aj my a pre žiakov, ktorí majú náboženskú výchovu nás navštívil tím, ktorý spolupracuje s misionármi a mali sme s nimi hodinovú besedu o ich práci. Bolo to príjemné stretnutie.

          • Kŕmenie vtáčikov prvákmi z 1.B

            17. 1. 2024

            Naši milí prváci z 1.B sa zahrali na vtáčích kuchárikov a pripravili si pre ne dobrotky. Na papierovú rolku natreli masť a následne “vyvaľkali” v semienkovej zmesi. Na záver to previazali špagátikom a odniesli povešať do našej školskej záhrady, aby pomohli našim vtáčim kamrátom prekonať zimu ľahšie. Každý deň chodíme kontrolovať či už objavili naše dobrotky a teda sa nám to pomaly míňa a čochvíľa budeme kuchtiť znova.

          • Predškoláci na otvorenej hodine v prváckych triedach

            17. 1. 2024

            Ako každý rok, aj tento sa k nám do prvých tried v januári prišli pozrieť predškoláci zo MŠ Miškovecká. Vyskúšali si, ako sa učí a sedí v naozajstných laviciach. Pani učiteľky z 1.A a 1.B pre nich pripravili otvorenú hodinu z matematiky a slovenského jazyka. A naozaj, deti zo škôlky boli veľmi bystré a učenie im išlo ľahko. Poznali čísla do 10, ba aj niektoré písmená a zasúťažili si aj pri tabuli. Dozvedeli sme sa, že do školy sa už veľmi tešia a tak ich radi privítame v našej škole opäť. 

        • Novoročná besiedka v ŠKD 1.A
          • Novoročná besiedka v ŠKD 1.A

            15. 1. 2024

            Po dlhých vianočných prázdninách sme si v našom Motýlikovom kráľovstve spríjemnili “krutý” štart a opätovný nástup do školy malým, ale milým novoročným posedením, na ktorom nechýbal dlhý stôl so sladkým i slaným pohostením, kahančekmi, sviečkami a svietnikmi, dokonca i s medovníčkovým adventným vencom, ktorý už bolo potrebné po Vianociach schrúmať Deti si mali doniesť svoj obľúbený hrnček s vrecúškom voňavého čaju, ktorý im p.vych. Ewička v spolupráci s maminkou, p.Kiss, s láskou zaliala, a tak sa za zvukov ešte vianočných kolied a piesní, mohla besiedka začať. Deti si navzájom odovzdali ešte pred Vianocami pripravené darčeky, a to tomu kámošovi, ktorého meno si vylosovali vo vianočnej lotérii. Ale keďže sa nám škola pred prázdninami zatvorila skôr, učinili sme tak až teraz, a tak sme si už neželali veselé Vianoce, ale šťastný nový rok. V príjemnom duchu sme sa porozprávali o zážitkoch z vianočných prázdnin a vytešovali sa z prekvapení, ktoré sme si navzájom pripravili. Bolo to veľmi milé a pohodové popoludnie, plné radosti, ktoré si určite o rok zase zopakujeme.

          • Lyžiarsky výcvik v Ždiari

            8. 1. 2024

            Zima našťastie neskončila a dopriala nám nielen vietor, ale na niektorých miestach aj sneh. Vďaka tomu môžu naši ôsmaci a deviataci získať lyžiarske zručnosti, zdokonaliť sa v lyžovaní a  užiť si lyžiarsky výcvik  v Ždiari v stredisku Strednica. Tak nech im týždeň lyžovania vyjde bez úrazov a nech sa vrátia so zážitkami a lyžiarskymi skúsenosťami. 

          • Gemerské vianočné trhy

            23. 12. 2023

            Vyvrcholením predvianočného obdobia v našej škole sú Gemerské vianočné trhy. Opäť sa vydarili, prítomných potešili nielen výrobky žiakov a učiteľov, ktoré si za symbolickú cenu odniesli domov a vystúpenie v podobe hovoreného slova, tancu a spevu, ale aj Riaditeľský punč a vianočné koláčiky.  Gemerské vianočné trhy sú miestom, kde sa všetci v tomto uponáhľanom období aspoň nachvíľu zastavíme a nasajeme gemerskú vianočnú atmosféru. Šťastné a veselé Vianoce!

          • Adventný kalendár na Gemerskej - 20.12.

            23. 12. 2023

            Otváranie posledného okienka v našom adventnom kalendári sa nieslo vo veľkom duchu. Žiakov a rodičov privítalo vystúpenie žiakov a učiteľov, ktorí im ráno spríjemnili vianočnými piesňami a koledami. Okienko v adventnom kalendári obsahovalo viac prekvapení. Okrem tradičného riaditeľského punču a vianočnej pošty ukrývalo aj túžbu mnohých žiakov - neučiť sa. Posledné dve vyučovacie hodiny bolo v ten deň vyučovanie zrušené. Veríme, že si žiaci aj učitelia posledný deň v škole užili aj s koledami, aj s prekvapením adventného kalendára.

        • NAJ...vyzdobené vianočné dvere
          • NAJ...vyzdobené vianočné dvere

            23. 12. 2023

            Určite ste už všetci zvedaví, ako dopadla naša zimno-vianočná výzva o NAJ... vyzdobené dvere. Celý  december sa našimi chodbami ozýval zvučný hlas spievajúceho soba, ligotali sa svetielka na vianočných stromčekoch, snehuliakoch, tučniakoch, usmievali sa sovičky, prísne nás strážili elfovia a cínový vojačik, ľudia zo zborovne ticho šepkali, že každý deň budú vraj Vianoce, našiel sa aj perníček a dokonca aj celý medovníkový domček. Hodnotiť veru nebolo ľahké a výsledky  boli veľmi tesné. Po sčítaní hlasov hodnotiacej poroty a hlasov na facebookovej stránke školy sú výsledky nasledovné:

            1. stupeň:

            1. miesto: 1.B a 4.B

            2. miesto: 4.A

            3. miesto: 1.A a 3.A                   

            2. stupeň:

            1. miesto: 8.A

            2. miesto: 5.A a 5.B

            3. miesto: 6.B, 7.A a 8.B

            Všetkým triedam ďakujeme za ich ochotu a nápaditosť. Víťazné triedy boli odmenené sladkosťami a balíčkom kreatívnych potrieb na ich ďalšie tvorenie. Žeby sa zrodila ďalšia tradícia na Gemerskej?